tisdag 20 september 2011

Inspiration




Stickidéer?



Försöker skissa på realistiska former att få stickat. Känns väl så där måttligt spännande just nu.
Tänker på skogen och träd, träd som blivit instickade av stickgrafitti. Det är fint med alla färger. När det gäller metalltråd så finns det ju begränsningar på det området.



Stickmaskinen

Stickmaskinen med nålarna borta och tryckstången avlägsnad. Annars var det inte så mycket som behövdes göras för att få den funktionsduglig. Blåste ur en skalbagge med tryckluften på KKV, oljade den, bytte tryckstång och köpte 10 nya nålar.

Hemstickat






Under sommaren har jag köpt en gammal stickmaskin och renoverat den. Empisal Knitmaster säkert 40 år gammal men fullt funktionsduglig. Första små proverna i koppartråd stickade. började med en rulle från skroten och har sedan avancerat till att köpa färgad tråd för smyckestillverkning. Kan fås på 500g rullar.

Strukturer

Spännande struktur på det stickade.
Försöker samla intressanta mönster och strukturer i de prover jag fått från textilhögskolan. Det stora problemet just nu är att det som kan stickas där blir så likt tyg. Får försöka tänka på ställningar, skelett och ramar för att spänna upp det stickade. Vad jag drömmer om är att det skall kunna formas av sig själv. Men det finns ju kvaliteter med att ha ett stickat metalltyg också, det gäller bara att hitta dem och ta tillvara på dem.